Doctoral Theses

Completed Doctoral Theses

YearTitleDoctor's NameSupervisorPublication
2022Έξυπνες συσκευασίες με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά στοιχεία και καινοτόμα βιοδραστικά συστατικά για την παρακολούθηση και ενεργητική προστασία της ποιότητας των τροφίμων Μαρίνα ΣτραμάρκουMagdalini Krokida
2022Τεχνοοικονομική αξιολόγηση συστημάτων συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας σε λειτουργίαΑικατερίνη ΠαπαδημητρίουΖαχαρίας Μαρούλης
2021Ενθυλάκωση βιοδραστικών ενώσεων σε φυσικά πολυμερή με εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων νανοεγκλεισμού με σκοπό την ενσωμάτωσή τους σε συστήματα τροφίμων Χριστίνα ΔρόσουMagdalini Krokida
2019Συστήματα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού, θερμότητας και ψύξης σε θερμοκήπια: έλεγχος βιωσιμότητας και σχεδιασμός Καλλιόπη ΤαταράκηΖαχαρίας Μαρούλης
2019Επίδραση της διείσδυσης των ΑΠΕ στην χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας (https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/46761)Στυλιανός ΛουμάκηςΖαχαρίας Μαρούλης
2017Η επίδραση της νομοθεσίας στη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η αρχή της αειφορίαςΕυγενία ΤζαννίνηΖαχαρίας Μαρούλης
2016Πράσινες διεργασίες εκχύλισης: σχεδιασμός λειτουργικών εκχυλισμάτων φυτών και παραπροϊόντων βιομηχανιών τροφίμων: ανάλυση κύκλου ζωής τους Κωνσταντίνα ΚυριακοπούλουMagdalini Krokida
2014Ανάπτυξη τροφίμων πορώδους δομής Βασιλική ΟικονομοπούλουMagdalini Krokida
2012Θερμοφυσικές ιδιότητες πολυμερών γναθοπροσωπικής προσθετικής Παναγιώτα-Μαρία ΕλένηMagdalini Krokida
2012Αριστοποίηση συστήματος συμπαραγωγής ηλεκτρισμού θερμότητας ψύξης Κωνσταντίνος ΚαββαδίαςΖαχαρίας Μαρούλης
2012Επίδραση των συνθηκών παραγωγής στις ιδιότητες πυρίμαχων υλικών Ιωάννα ΚατσαβούΙωάννης Ζιώμας
2011Μελέτη ιδιοτήτων τροφίμων εκβολήςΑνδριάνα ΛάζουMagdalini Krokida
2011Βιομηχανική επικινδυνότητα και πολεοδομικές - χωροταξικές παρεμβάσεις Ιωάννης ΣέμποςΙωάννης Ζιώμας
2009Σχεδιασμός και ανάπτυξη συστημάτων εκτίμησης βιομηχανικού κινδύνου σε εγκαταστάσεις διϋλιστηρίων Σπυριδούλα ΝτεμίρηΙωάννης Ζιώμας
2009Πρόγνωση ποιότητας της ατμόσφαιρας στην ευρύτερη περιοχή Αθηνών με τη χρήση νευρωνικών δικτύων Κωνσταντίνος ΜουστρήςΙωάννης Ζιώμας
2008Φυσικές ιδιότητες προϊόντων εκβολής Σοφία ΘύμηMagdalini Krokida
2003Αριστοποίηση φυγοκεντρικής μεθόδου παραγωγής ελαιολάδου. Καθαρισμός και αξιοποίηση των αποβλήτων ελαιοτριβείου Χρήστος ΓαλαζούλαςΑθανάσιος Δρούζας
2002Προσομοίωση υφάλμυρων καρστικών πηγώνΑθανάσιος ΜαραμαθάςΔημήτριος Μαρίνος-Κουρής
1999Επίδραση της μεθόδου ξήρανσης στις ιδιότητες των αφυδατωμένων προϊόντων Magdalini KrokidaΖαχαρίας Μαρούλης
1999Ξήρανση συγκολλητικού διαδερμικών συστημάτωνΝικόλαος ΠαναγιώτουΔημήτριος Μαρίνος-Κουρής
1996Διάχυση υγρασίας σε τρόφιμα Νικόλαος ΖόγκζαςΖαχαρίας Μαρούλης
1996Σύγχρονες τεχνικές σχεδιασμού μονάδων αφαλάτωσης αντίστροφης ώσμωσης Νικόλαος ΒώροςΔημήτριος Μαρίνος-Κουρής
1992Σχεδιασμός ξηραντήρα αφυδάτωσης λαχανικών Χρήστος ΚυρανούδηςΖαχαρίας Μαρούλης
1990Θέρμανση αέρα βιομηχανικής χρήσης με ηλιακή ενέργεια Πηνελόπη ΜάντζαρηΔημήτριος Μαρίνος-Κουρής
1989Χρήση ολοκληρωμένου σχεδιασμού σε μονάδες βιολογικού καθαρισμού με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή (C.A.D.) Μιχαήλ ΣπίνοςΔημήτριος Μαρίνος-Κουρής
1989Ολοκληρωμένος σχεδιασμός δικτύων εναλλαγής θερμότητας Ιωάννης ΑνδρέουΔημήτριος Μαρίνος-Κουρής
1989Εφαρμογή των αρχών μεταφοράς μάζας και θερμότητας στην ξήρανση τροφίμων Γεώργιος ΒαγενάςΔημήτριος Μαρίνος-Κουρής
1988Κατακάθιση θειϊκού ασβεστίου σε μεμβράνες αντίστροφης ώσμωσηςΕυάγγελος ΦουντουκίδηςΔημήτριος Μαρίνος-Κουρής
1988Ισόθερμοι ρόφησης φυσικών προϊόντων Ελένη Τσάμη-ΠαρλιάρουΔημήτριος Μαρίνος-Κουρής

Doctoral theses in progress

Ph.D. Candidate NameTitleThree-member advisory committee
Μαργαρίτα ΠαναγιωτοπούλουΕνθυλάκωση βιοδραστικών ενώσεων σε φυσικά πολυμερή με εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων νανοεγκλεισμούΜ. Κροκίδα, Καθηγήτρια ΕΜΠ (Επιβλέπουσα)
Ε. Τόπακας, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ
Φ. Τσόπελας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Κωνσταντίνα-Θεοδώρα ΛαινάΣχεδιασμός και ανάπτυξη λειτουργικών προϊόντων ζωοτροφών, με ενσωμάτωση εγκλεισμένων φυσικών βιοδραστικών ουσιών. Αξιολόγηση Κύκλου Ζωής προϊόντων και διεργασιών.Μ. Κροκίδα, Καθηγήτρια ΕΜΠ (Επιβλέπουσα)
Α. Παππά, Καθηγήτρια ΕΜΠ
Φ. Τσόπελας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Σωκράτης-Εμμανουήλ ΚοσκινάκηςΜελέτη αξιοποίησης παραπροϊόντων της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων, με σκοπό την παραγωγή υλικών υψηλής προστιθέμενης αξίαςΜ. Κροκίδα, Καθηγήτρια ΕΜΠ (Επιβλέπουσα)
Ε. Τόπακας, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ
Σ. Βουγιούκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΕΜΠ
Αλεξάνδρα ΜάρηΒελτιστοποίηση των διεργασιών ωσμωτικής αφυδάτωσης και εδώδιμης επικάλυψης για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων τροφίμωνΜ. Κροκίδα, Καθηγήτρια ΕΜΠ (Επιβλέπουσα)
Α. Παππά, Καθηγήτρια ΕΜΠ
Β. Βαλδραμίδης, Καθηγητής L’ Universita ta’ Malta, Malta
Χριστόφορος ΒασιλείουΑνάπτυξη καινοτόμου προϊόντος τρόφιμου από εναλλακτικές πρωτεΐνεςΜ. Κροκίδα, Καθηγήτρια ΕΜΠ (Επιβλέπουσα)
Ε. Τόπακας, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ
Μ. Γιαννακούρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΕΜΠ
en_GBEnglish