Παραγωγή και αξιολόγηση προϊόντων εναλλακτικής δομής από πρωτεΐνες οσπρίων, εμπλουτισμένων με αντιοξειδωτικά και αντιμικροβιακά εκχυλίσματα για άτομα με γαστροοισοφαγικά προβλήματα και προβλήματα μάσησης – (Euphoria)
Αντικείμενο: Αποτελεί πρόκληση για τη βιομηχανία τροφίμων να αναπτύξει προϊόντα διατροφής με υψηλή θρεπτική αξία και εναλλακτική δομή, ώστε να είναι κατάλληλα για άτομα με προβλήματα μάσησης και κατάποσης. Στο πλαίσιο του έργου EUPHORIA, αναπτύχθηκε ένα εύπεπτο αλεύρι οσπρίων μέσω ενζυμικής τροποποίησης, εμπλουτισμένο με ενθυλακωμένα αντιοξειδωτικά και αντιμικροβιακά εκχυλίσματα. Το αλεύρι θα χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη για την ανάπτυξη μιας νέας σειράς εύπεπτων και νόστιμων εξαιρετικά λεπτών ζυμαρικών εμπλουτισμένων με συστατικά που προάγουν την καλή υγεία του καταναλωτή.