Το Εργαστήριο Σχεδιασμού και Ανάλυσης Διεργασιών με επικεφαλής τη Μαγδαληνή Κροκίδα έχει διακριθεί για την πρωτοποριακή του συνεισφορά στην έρευνα και την τεχνολογία, κατακτώντας πολυάριθμες διεθνείς διακρίσεις. Έχει καταταχθεί στους πιο αναγνωρισμένους επιστήμονες παγκοσμίως από το Πανεπιστήμιο Stanford και το Elsevier, καταλαμβάνοντας τη θέση 88.824 ανάμεσα σε 10 εκατομμύρια επιστήμονες. Επιπλέον, έχει τιμηθεί με το βραβείο L’Oreal – UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη το 2012 και το 2018, ενώ έχει λάβει βραβείο για την ανάπτυξη καινοτόμων οικολογικών προϊόντων διατροφής στην ECOTROPHELIA το 2018. Σημαντικές είναι οι διακρίσεις του εργαστηρίου σε διεθνή συνέδρια όπως το EFFoST και το ICEF.
Οι συνεργασίες και οι επιτυχίες του εργαστηρίου, όπως τα βραβεία καλύτερων διδακτορικών διατριβών και οι υποτροφίες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπογραμμίζουν την αφοσίωσή του στην αριστεία και την καινοτομία στην επιστημονική έρευνα.
Μαγδαληνή Κροκίδα
Κατάταξη στους πιο Αναγνωρισμένους Επιστήμονες Παγκοσμίως ανά Επιστημονικό Πεδίο, σύμφωνα με την Κατάταξη Elsevier και Πανεπιστημίου Stanford: Θέση Κατάταξης: 88.824/10.000.000.



- Βραβείο L’ Oreal – UNESCO για τις Γυναίκες της Επιστήμης, 2012 & 2018.
- Βραβείο για την ανάπτυξη νέων οικολογικών καινοτόμων προϊόντων διατροφής στην ECOTROPHELIA 2018
- Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου: EFFoST 2015, Athens,
November 10-12, 2015 - Βραβείο Διακεκριμένων Υπηρεσιών, IAEF (International Association For Engineering And Food), 12 ο Διεθνές Συνέδριο Μηχανικής και Τροφίμων (ICEF12), Québec, Canada,2015
- Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου: ISEKI_Food 2014, Athens, May 23, 2014
- Βραβείο Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Αριστείας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση «Αριστεία στη Μηχανική Τροφίμων, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, 2014
- Βραβείο Τιμής «Καλύτερη Γυναίκα Ερευνήτρια στη Μηχανική Τροφίμων». Εκδόθηκε από το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τις Ιδιότητες Τροφίμων (ICFP2014), Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία, Ιαν 2014
- Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου: 11th International Congress on Engineering and Food (iCEF11), Athens, May 22-26, 2011
- Πρέσβης της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Εναρμόνιση (Global Harmonization Initiative GHI) στην Ελλάδα.
- Απονομή ειδικού βραβείου για εργασία στο Drying Technology με τις περισσότερες αναφορές για την περίοδο 1995-2005. Krokida M.K., Maroulis Z.B., 1997, Effect of drying method on shrinkage and porosity, Drying Technology, 15 (10): 2441-2458.
- Απονομή βραβείου για αναρτημένες εργασίες σε 3 επιστημονικά Διεθνή Συνέδρια
- V. Oikonomopoulou, M. Krokida, “Structural and textural properties of rice-carrot extruded products”, 6th Central European Congress on Food, Novi Sad, Serbia, 23-26 May 2012.
- A. Bambouli, K. Kyriakopoulou, G. Papaefstathiou, V. Louli, N. Aligiannis, M. Krokida, K. Magoulas, “Evaluation of total antioxidant potential of Pistacia lentiscus var chia leaves extracts using UHPLC-MS”, ISEKI_Food 2014, Athens, 21-23 May, 2014.
- Georgousaki Aikaterini, Kontinou–Chimou Margarita, Gogou Eleni, Tsimogiannis Dimitris, Oikonomopoulou Vasiliki, Papadaki Sofia, Krokida Magdalini, Taoukis Petros, “Production of low-salt table olives”, 1st International Pleasure Conference, La Rochelle, France 18-19 June 2014.
Στραμάρκου Μαρίνα
- Βραβείο Χωραφά του καλύτερου πτυχιούχου διδάκτορα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
- Βραβείο Καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής με βιομηχανικό ενδιαφέρον στη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (2023)
- Βραβεία Θωμαΐδη για δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές (2016-2023)
- Υποτροφία Βιομηχανικού PhD που χορηγείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNF) για την υποστήριξη ταλαντούχων νέων ερευνητών με έντονο ενδιαφέρον για εφαρμοσμένη και βιομηχανική έρευνα (2018-2022)
Αγγελική Πετρίδη
- 1η και 2η θέση στον διαγωνισμό Best Engineering
- 1ο Βραβείο Καινοτόμων Ιδεών στο Grenn Tech Challenge, Ομάδα: INTP
- Eurobank: Η μεγάλη στιγμή για την Παιδεία για την εξαιτερική απόδοση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις