SuMaFood

Βιώσιμη διατήρηση της θαλάσσιας βιομάζας για μια ενισχυμένη αλυσίδα αξίας τροφίμων (ERANETs 2021Α – E.U.)-(SuMaFood)

Αντικείμενο: Στόχοι του προγράμματος ήταν η μείωση των απορριμμάτων τροφίμων και αύξηση της παραγωγικής χρήσης της θαλάσσιας βιομάζας με την επινόηση καινοτόμων μεθόδων επεξεργασίας καθώς και την ανάπτυξη συστατικών που θα χρησιμεύσουν ως βάση για νέα προϊόντα διατροφής.

Συνεισφορά του ΕΣΑΔ

  1. Εφαρμογή συμβατικής ξήρανσης με ψεκασμό και ξήρανσης με θερμό αέρα για συγκριτική αξιολόγηση και ανάλυση των τεχνολογιών που εφαρμόζονται σχετικά με την ανάπτυξη σκονών υψηλής ποιότητας από υδρολύματα πρωτεϊνών ψαριών (FPHs) και κλασματοποιημένα προϊόντα.
  2. Ανάπτυξη προϊόντων αρτοποιίας με γλουτένη και χωρίς γλουτένη (π.χ. σνακ, μπριός) και η εκτίμηση της διάρκειας ζωής τους.
  3. Μικρο-ενθυλάκωση φυσικών αντιοξειδωτικών σε υλικά συσκευασίας με χρήση της τεχνολογίας electrospinning ή/και εξώθησης.
elGreek