Διευκόλυνση της διαδικασίας ξήρανσης με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, επιτυγχάνοντας παράλληλα την αποδοτικότητα της διαδικασίας στην αλυσίδα γαλακτοκομικών προϊόντων (FP7, KBBE.2013.2.5-02). (Enthalpy)
Αντικείμενο: Το πρόγραμμα Enthalpy είχε ως κύριο στόχο την ανάπτυξη παραγωγής γαλακτοκομικής σκόνης με μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 60% και νερού κατά 15%. Αυτή η μείωση επιτεύχθηκε μέσω του συνδυασμού βελτίωσης των υπαρχουσών τεχνολογιών και της δημιουργίας νέων καινοτόμων τεχνολογιών
Συνεισφορά του ΕΣΑΔ
LCA ανάλυση των προτεινόμενων τεχνολογιών καθώς και ο έλεγχος διάρκειας ζωής των τελικών προϊόντων.